Tips – så förvarar du dina sminkborstar! 5/5 (4)

Makeupborstar av naturligt hår kan vara ganska dyra, men många känner att de är värda det. Ingenting slår den perfekta finishen, färdiga blicken du får när du använder kvalitétsborstar. Om du vill att dina sminkborstar ska vara länge, måste du hålla dem borta från damm och bakterier. Förvara dina penslar i en ren miljö, då kommer de att hålla i många år!

Tips 1
Köp ett set med sminkborstar och använd det förvarings fodral som ev. medföljer. Du kan också köpa dessa fodral i de flesta skönhetsbutiker. Leta efter ett fodral med separata fack för varje borste.

Tips 2
Spara pengar genom att använda dessa fodral som du kan få med vid köp av sminkborst set. Se till att hålla fodralet helt och rent för att inte riskerar att bära på bakterier. Var noga med att separera mellan borstar som används för flytande smink och borstar som används för mineralsmink.

Tips 3

Paris Berlin Brush Drying Stand

Köp Paris Berlin Brush Drying Stand som är ett stilrent & praktiskt torkställ för sminkborstar! Gjord av hållbar akryl för lätt rengöring. Torkstället kan du enkelt ta isär då den blir platt, för att ta med den på resan.


Tips 4

Håll sminkborstarna borta från direkt solljus. Ställ dem inte på en hylla i badrummet bredvid ett fönster. Naturliga och syntetiska fibrer slits över tid när de utsätts för direkt solljus. Undvik även för hög värme. Om det finns kvar lite sminkrester på dina penslar, kan värme få dem att bli förstörda.

Tips 5
Förvara sminkborstarna i en ren, klar plastpåse.

Tips 6
Ta ur sminkborstarna från din förvaring var tredje vecka och ge dem en noggrann rengöring. Använd ett mildt babyshampo eller mild tvål. Torka dem torra och lägg dem på en ren, torr handduk över natten.

 

Här är en liten youtube video som kan vara användbar:

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

5 Replies to “Tips – så förvarar du dina sminkborstar!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.