Bästa cream ögonskuggan 2019 – vilken blev bäst i test? 4.33/5 (6)

Du kanske inte brukar använda en krämig ögonskugga?. Det kan kännas lite annorlunda när det gäller appliceringen. Men när du har använt den för första gången kommer du inte att kunna sluta. Den ger en perfekt finish och ett långvarigt resultat som gör det till ett utmärkt val för en utekväll.

För att säkerställa att din ögonskugga inte hamnar överallt, föreslår vi att du använder en ögonskuggsprimer, applicerar den med en syntetisk borste (det ger dig en jämnare finish) och kombinerar även med en pulverskugga ovanpå så att det verkligen ger dina ögon en extra dimension. Vi har testat ett brett utbud av krämiga nyanser.

Nedan finner du vår bäst i test ranking:

 

Cream ögonskugga bäst i test

Gen Nude Cream Eyeshadow + Primer, bareMinerals Ögonskugga

Gen Nude Cream Eyeshadow + Primer, bareMinerals Ögonskugga

Gen Nude Eyeshadow + Primer är en två-i-ett produkt. Den kan användas ensam som en naturlig ögonskugga eller som en primer för att ge en jämn bas för applicering av dina ögonskuggor som då sitter längre och får en mer intensiv färg.
Gen Nude Eyeshadow + Primer har en formula med lång hållbarhet som inte lägger sig i veck eller linjer. De är en del av Gen Nude familjen och erbjuder hudvårdande nude nyanser för alla hudtoner.

 

Bästa budgetval

Max Factor Masterpiece Colour Precision Eyeshadow

Max Factor Masterpiece Colour Precision Eyeshadow ramar vackert in dina ögon och den smarta precisionsapplikatorn ger ett perfekt och definierat resultat. Ögonskuggans krämiga textur ger en mjuk och naturlig look och är idealt om du vill få ombyte från mer pudriga ögonskuggor. Här hittar du flera färger och nyanser som passar för olika tillfällen och stämningar.

 

Bästa kräm ögonskuggan från NYX

Foil Play Cream Eyeshadow, NYX Professional Makeup Ögonskugga

Foil Play Cream Eyeshadow, NYX Professional Makeup Ögonskugga

Få dina ögon att tindra som stjärnorna med vår nya Foil Play Cream Eyeshadow – en metallisk folieögonskugga i mjuk gel-konsistens. Var och en av de oemotståndliga nyanserna är späckade med pigment som ger en fyllig färg och överdriven glans. Finns att få i sex flashiga nyanser, från nude-champagne till kopparröd och glimrande metall.

Vanliga frågor och svar

Vad är en ögonskugga?

Ögonskugga används för att framhäva, förstora, eller förminska ögonen, ofta tillsammans med mascara, kajal eller eyeliner. Ögonskugga är en viktig del i din makeup och kan förändra utseendet mycket.

Ögonskugga finns i många olika färger, skimrande och matta etc.. När du väljer färg ska du tänka på din hudton och kontur på ögat, dessutom vad är det du vill framhäva?. Ljusa färger lyfter fram ögat och mörka färger skuggar ögat.

Ögonskugga finns som pressat och löst puder som krämform, som stift och som mineralmakeup.

Ögonskugga kan vara djurtestad eller icke djurtestad.

Hur applicerar man en ögonskugga?

Om du menar allvar med din sminkning ska du börja med en ögonskuggsprimer. Den fungerar som en vanlig primer, förutom att den är anpassad för att användas för ögonen.

Om du använder en ögonskuggsprimer innan så går det enklare att applicera ögonskugga och den kommer även att hålla sig kvar bättre. När du sedan applicerar ögonskuggan kan du använda en sminkborste eller bara ditt pekfinger.

Vilken färg ska man välja?

Vad är det du vill framhäva? är det ögonfärgen eller för att uppnå den där wow looken. Det finns information på nätet om vilken nyans som passar bäst till olika ögonfärger, jag själv brukar dock prova mig fram för att se vilken nyans som jag passar bäst i.

Vad kostar en ögonskugga?

Det beror på om du endast ska köpa en färg eller om du vill ha en hel palett. Sedan finns det olika prisklasser, allt ifrån femtiolappen till tusenlappen. Kanske är det bättre att satsa på lite dyrare ögonskugga om du verkligen menar allvar med din sminkning.

 

 

Till sist flera krämiga ögonskuggor från åhlens – klicka här!

 

Ett tips från youtube video:

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

One Reply to “Bästa cream ögonskuggan 2019 – vilken blev bäst i test?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.