Tips på hur du applicerar ögonskugga 4.33/5 (9)

Om du är osäker på hur du applicerar din ögonskugga, så har du kommit helt rätt. Om du vill testa nya tekniker så ger vi tips på detta. Först måste du välja rätt ögonskuggspalett för din ögonfärg, då måste du räkna ut hur man använder alla olika nyanser.

Använd mer dramatiska nyanser för kvällen, ljusare nyanser för dagen.

 

Steg 1: Använd en primer

Använd först en primer innan du applicerar ögonskugga om du vill att det ska vara hela dagen. Vi använder gärna Urban Decay’s Primer Potion, men det finns alla typer av primers på marknaden (vi gillar också de skimrande MAC-färgerna).

Varför är detta steg så viktigt: Primern håller ögonskuggan på plats.

Verktyg: Du kan använda fingret för att applicera en primer, vissa personer som alltid använder primer använder oftast en pensel för detta. Du kan bokstavligen talat ha en sminkborste för varje steg i din sminkprocess.

 

Steg 2: Använd en neutral färg

Alla ögonskuggspaletter kommer med flera olika nyanser. Du vill du välja en neutral nyans: inte den mörkaste, inte den ljusaste. Använd den neutrala nyansen. För ett mer dramatiskt utseende kan du använda en mörkare färg, men om du har ljus hud och ljusa ögon kan det bli lite fel.

Du kanske passar bättre med en ljusare nyans. Skimningen är kul för kvällen men kan göra mogen hud mer skrynklig.

Varför är det här steget viktigt?: Skuggans neutrala färg är huvudskuggbasen, från vilken du bygger resten av din skugga.

Verktyg: Kasta bort skumapplikatorn som kan följa med i paletten. Det bästa verktyget för ögonskuggans applikation är en medelstor ögonskuggs borste. Du kan köpa en på ditt apotek, i en webbutik eller på varuhuset. Vissa skönhetsexperter rekommenderar att du använder fingrarna för att applicera ögonskugga. Detta fungerade aldrig för mig.

 

Steg 3: Använd en mörkare färg

I nästa steg, blanda i en mörkare nyans, från insidan av ögat med en tunnare linje som växer sig tjockare och som sträcker sig till utsidan. Se till att ögonlocken matchar och blanda, blanda, blanda.

Om du har en palett på 3 färger väljer du den mörkaste färgen. Om du har en palett på 4 färger, välj den 3: e mörkaste. Om du inte använder en palett, använd en färg som är i samma nyans som din neutrala färg.

Varför är detta steg viktigt?. Detta steg lägger till drama och definition till dina ögon.

Verktyg: Använd en borste som är avsedd för detta steg.

 

Steg 4: Lägg till en highlighter

Om du känner att dina ögon fortfarande behöver mer färg, kan du ta den ljusaste färgen i paletten och blanda den.

Håll dig borta från mörka nyanser här.

Tänk dina ögonlock som en regnbåge, blanda från ljust till mörkt till ljust igen. Om du tittar på makeup-applikationsvideor ser du hur viktig blandning är när det gäller ögonskugga. Båda ögonlocken måste matcha och du vill att färgerna ska se ut som en regnbåge, som smälter sömlöst från ljust till mörkt och lyser igen.

 

Steg 5: Använd en ljus ögonskugga

För att öppna ögonen trycker du med ditt pekfinger i palettens ljusaste färg och trycker sedan på ögonets inre hörn. Det här är smink artistens hemlighet för att ögonen ska bli bredare.

Varför är detta steg viktigt: Inget kommer att få dina ögon att bli så vakna som det här tricket. Använd inte det här tricket jämnt, men det är fantastiskt för speciella fester och ute kvällar.

Verktyg: Använd alltid ditt pekfinger här. Du vill inte använda för mycket färg.

 

Här är en liten youtube video som visar lite tips och tricks:


Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

One Reply to “Tips på hur du applicerar ögonskugga”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.