Bästa ögonpennan 2019 – som inte kladdar! 4.45/5 (11)

Att försöka hitta den perfekta ögonpennan är som att försöka hitta det perfekta paret jeans, det är en svår uppgift. Tänk tillbaka på den första skönhetsprodukten du någonsin köpt. Det var nog en svart eyeliner penna, eller hur?

En ögonpenna finns nog mer eller mindre i allas sminkväska, det svåra är att hitta en eyeliner som är vattenfast och inte kladdar.

Vi har testat de allra bästa eyelinerpennorna där ute, nedan finner du våra favoriter:

 

Flytande eyeliner bäst i test

IDUN Minerals Eyeliner

IDUN Minerals Eyeliner

IDUN Minerals Kol är en flytande, vattenresistent eyeliner som hjälper till att skapa dramatiska och inramade ögon. Formulan ger perfekt täckning, torkar snabbt och intensiv färg tack vare högrenade mineralpigment.

 

 

Bästa ögonpennan för känsliga ögon

Sensitive Auto Eyeliner, dark brown

Lumene
Sensitive Auto Eyeliner, dark brown

En sammetslena eyelinern som kan ge kontur till och med på de allra känsligaste ögonlocken. Det är lätt att få önskat resultat med pennans runda spets och de mjuka, naturliga färgerna.

Arktisk linfröolja lugnar och skyddar den ömtåliga huden runt ögat. Produkten är utan alkohol, doftämnen, parabener/andra konserveringsmedel eller mineraloljor. För alla som har känsliga ögon, bär kontaktlinser eller lider av tillfälliga ögonbesvär.

 

 

Bästa vattenfasta ögonpennan

Maybelline Master Ink Waterproof Eyeliner, black

Master Ink Waterproof Eyeliner, black

En vattenfast eyeliner med en Smart Tip-borste för att göra det enkelt att applicera kladdfria linjer längs med din fransrad med precision. Med svarta kolpigment erbjuder den en intensiv nyans. Denna eyeliner är fri från kladd och har en långvarig formula i upp till 16 timmar.

 

 

Gel eyeliner bäst i test

IsaDora
Gel Eyeliner Waterproof

IsaDora
Gel Eyeliner Waterproof 01

Gel eyeliner med integrerad borstapplikator. Mjuk och cremig gelstruktur.Hög pigmentering. Vattenfast. Integrerad borstapplikator (syntetiskt hår) med bred och tunn sida, för alla typer av linjer och effekter. Rengör borsten efter användning så den inte stelnar.

Vanliga frågor och svar

Vad är en ögonpenna?

En ögonpenna är en sminkprodukt som används för att ändra ögonens form och för att rama in ögat. Svart ger en intensiv look samtidigt som brun ger en naturligare.

Varför använder man en ögonpenna?

En eyeliner kan användas på flera olika sätt, dels för att ge en intensiv blick och dels för att ändra formen på ögonen m.m. Det finns många olika användningsområden och olika sätt hur man kan applicera eyelinern runt ögonen.

Är eyeliner och kajal samma sak?

Nej, inte riktigt, men för en del smink sätt kan de användas på samma sätt.

Eyelinern kan se ut på flera sätt, men konsistensen är lösare än kajalens. Eyeliner är lätt att applicera, och ger en tydlig linje – jag själv tycker att eyeliner fungerar bättre än kajal men den behöver mer tid att torka efter applicering, kajalen torkar snabbare.

Kajal har ofta utseende som en penna och konsistensen är fastare än eyelinerns.

Kajal används oftast under ögat, men kan även användas över ögat precis som eyelinern.

Vad kostar en ögonpenna

Du kan säkert få tag i en bra ögonpenna för under 50 lappen, men det finns också dyrare alternativ där den går på mellan 200-300 kronor. Kanske är det värt att köpa en lite dyrare ögonpenna för ofta får man det man betalar för. Det finns även set med flera stycken pennor i olika fäger. Se här ett set med hela 12 st. ögonpennor:

 

 

En liten youtube video – The perfect eyepencil

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

3 Replies to “Bästa ögonpennan 2019 – som inte kladdar!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.