Bästa kajalpennan 2019 – få en klarare blick! 4.6/5 (5)

I sminkens värld behöver du en kajalpenna, det finns en rad olika kajalpennor att välja mellan, och vi har gjort ditt liv enklare genom att sammanställa en lista över de bästa som finns där ute. Men innan vi kommer till listan, låt oss titta på de olika typer av eyeliners som går att välja mellan.

Typ av eyeliner
Beroende på ditt behov och önskemål finns det olika typer av eyeliners som du kan välja mellan. De är i stor utsträckning kategoriserade i tre huvudtyper.

eyeliner penna, flytande eyeliner och gel eyeliner.

Eyeliner penna – Det här är den traditionella formen. Som namnet antyder är denna eyeliner en penna. Dessa pennor är perfekta för vattenlinjen.

Flytande eyeliner – De flesta flytande eyelinerna kommer i en liten flaska med en borste. Flytande eyeliners är idealiska för att uppnå de perfekta linjerna.

Gel eyeliners – Dessa är de mörkaste typerna av eyeliners. Gel eyeliner är bäst om du inte vill att din eyeliner ska fläcka.

Vi har i det här inlägget valt att fokusera på kajalpennan. Den används för att färga området kring ögat, och brukar kallas för den mjuka ögonpennan.

Kajalpennor finns i många olika färger, vanligast är svart, men även brun och grå är vanliga. Vit och blå kajal kan användas för att öppna upp ögat och ge klarare blick, men då används den bara på övre fransraden. Kajal appliceras på insidan av fransraderna, eller direkt under; det kan användas både uppe och nere. Kajal är till för att rama in ögat. Svart kajal ger en väldigt intensiv look samtidigt som brun ger en naturligare.

Vi valde ut de bästa kajalpennorna och testade vilka som var bäst i test, nedan ser du vår ranking:

 

Kajalpenna bäst i test

Isadora Perfect Inliner Kajal

IsaDora
Perfect Inliner Kajal

En rikt pigmenterad kajalpenna som är idealisk till den inre kanten på det övre och undre ögonlocket. Vattenresistent. Vässas med IsaDora Pencil Sharpener Slim. Kan även rekommenderas för känsliga ögon och kontaktlinsanvändare. Finns i ljusa och mörka nyanser. Ljus nyans för en öppen, vaken blick. Mörk nyans för en sensuell look. Oparfymerat. Kliniskt testat.

Bästa kontur kajalpenna

IsaDora
Perfect Contour Kajal

IsaDora Perfect Contour Kajal

Konturpennan som ger ett perfekt resultat. Den supermjuka formuleringen gör appliceringen exakt och linjen lätt att tona. Oparfymerad och kliniskt testat.

 

Bästa vattenfasta kajalpennan

Rimmel Scandaleyes Waterproof Khol Kajal

Rimmel Scandaleyes Waterproof Khol Kajal

Kajalpenna med fantastisk, långvarig färgintensitet. Den krämiga formulanen ger dig intensiv färg för omedelbara effekt. Formulan är vattenfast, kladdfri, svett-, värme- och fukttålig.

Vanliga frågor och svar

Vad är en kajalpenna?

En kajalpenna är en sminkprodukt som används för att ändra ögonens form och för att rama in ögat. Svart kajal ger en väldigt intensiv look samtidigt som brun ger en naturligare.

Varför använder man en kajalpenna?

En kajalpenna kan användas på flera olika sätt, dels för att ge en intensiv blick och dels för att ändra formen på ögonen m.m. Det finns många olika användningsområden och olika sätt hur man kan applicera kajalpennan runt ögonen.

Är kajal och eyeliner samma sak?

Nej, inte riktigt, men för en del ändamål kan de användas på samma sätt. Kajal har ofta utseende som en penna och konsistensen är fastare än eyelinerns.

Kajal används oftast under ögat, men kan även användas över ögat precis som eyelinern.

Eyelinern kan se ut på flera sätt, men konsistensen är lösare än kajalens. Eyeliner är lätt att applicera, och ger en tydlig linje – jag själv tycker att eyeliner fungerar bättre än kajal men den behöver mer tid att torka efter applicering, kajalen torkar snabbare.

Vad kostar en kajalpenna?

Du kan säkert få tag i en bra kajalpenna under 50 lappen, men det finns också dyrare alternativ där den går på mellan 200-300 kronor. Kanske är det värt att köpa en lite dyrare kajal för ofta får man det man betalar för.

 

 

Till sist en video som visar hur du markerar med en kajalpenna.

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

5 Replies to “Bästa kajalpennan 2019 – få en klarare blick!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.