Tips på hur du rengör dina sminkborstar 4.4/5 (5)

Här följer 5 tips hur du kan rengöra dina sminkborstar på ett korrekt sätt eftersom det kan finnas mycket bakterier i dem.

Din blusher borste och din sminksvamp är avgörande för en felfri sminkapplikation, men rengör du dem rätt?

De här 5 tipsen för att rengöra dina makeupborstar gör att din hud blir klar och ljus oavsett hur ofta du använder dem. Sminkborstar samlar smuts och bakterier vid användning – det är väl ingen nyhet?. Rengöring av sminkborstar är nödvändigt för att du inte ska täppa till porer medan du försöker täcka dina finnar.

Innan vi går in på bästa tipsen kan vi prata rutin. Borstar ska rengöras dagligen med en enkel sminkborst-rengörare. Ja, du hörde rätt, dagligen. Dessutom ska du helst göra en djuprengöring av dina sminkpenslar minst en gång i veckan!

I början tänkte jag “det är väl ingen som har tid med det”, men sedan bestämde jag mig för att hålla på rutinen i en månad. Jag märkte att min hud definitivt hade blivit bättre redan efter 11 dagar med regelbundet borstunderhåll. Du kommer säkert att uppnå liknande resultat.

Genom en snabb google-sökning så kommer du att förstå att det finns oändligt många pensel-rengörings-strategier. Nedan finner du mina favorittips, men för all del, prova flera tips och ta reda på vad som passar bäst för dig. När allt kommer omkring är du den som känner ditt ansikte och sminkvanor bäst!

Här är 5 viktiga tips att tänka på när du rengör dina makeupborstar.

1. Använd ett brush egg, jag köpte min hos Lyko. Den rengör dina sminkborstar enkelt och smidigt. Gnugga sminkborstarna försiktigt under rinnande vatten, applicera gärna en liten droppe Lyko Clenasing soap för att få dina borstar riktigt rena och fräscha. Rena sminkborstar håller längre, är snällare mot huden och förlänger dessutom hållbarheten på ditt favoritsmink!

2. Använd en mild tvål, som t.ex ACO Special Care 350ml

3. Diskmedel. Även om det bara funkar på syntetiska sminkpenslar.

4. Torka sminkborstarna på rätt sätt.
Hur du torkar sminkborstarna är avgörande för om du ska behöva slänga penslarna i soptunnan eller om du inte behöver köpa nya på åratal.

Efter att penslarna har sköljts ​​ordentligt, lägg dem på en platt handduk, eller använd Paris Berlin Brush Drying Stand ett stilrent & praktiskt torkställ för sminkborstar! Gjord av hållbar akryl för lätt rengöring. Torkstället kan du enkelt ta isär då den blir platt, för att ta med den på resan.

5. Håll fast vid din rutin.
Om du redan vet att du inte kommer att tvätta dina borstar dagligen eller till och med inte ens en gång i veckan, försök ändå att ha någon form av rutin. Rengöring en gång i månaden är oändligt mycket bättre än ingen rengöring alls!

 

Så här rengör du dina sminkborstar som har äkta naturligt hår!

 

Rengörings maskin för sminkborstar

Kanske är du bekväm av dig och inte orkar rengöra sminkborstarna själv? Nu finns det ett alternativ i form av en rengörings maskin. Märket Lilumia har utvecklat en maskin som kan göra rent flera av dina sminkborstar på djupet på en och samma gång – precis som en diskmaskin! Just nu har Lilumia patent på sin borstrengöringsmaskin och de finns att köpa på deras hemsida för cirka 1 300 kronor.

 

Till sist en liten youtube video som visar hur du rengör dina sminkborstar själv på bästa sätt:

 


Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

5 Replies to “Tips på hur du rengör dina sminkborstar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.