Bästa sminksvampen 2019 – få flawless finish! 4.5/5 (6)

Orginalet från BeautyBlender. Bäst i test vinnare hos oss!

Svampar, borstar och blandare, ja sminkvärlden har verkligen förändrats under de senaste åren. Förr i tiden fungerade fingertopparna och engångssvampar men sedan dess har makeup entusiaster världen över upptäckt den magiska BeautyBlendern.

BeautyBlenders kan användas både för torr och våt applicering och med en blandning av olika sminksorter. Du kan också applicera basmakeup med fingrar eller med en borste för att sedan övergå till en fuktig sminksvamp.

En mängd specialiserade sminksvampar har nått marknaden med varierande priser.

Så hur vet du vilka sminksvampar som är bäst?

Vi har testat tio olika sminksvampar i olika prisklasser för att ta reda på vilka svampar som är bäst i test.

Testets vinnare blev BeautyBlender orginal tätt följt av bästa budgetsvampen Real Techniques Miracle Complexion Sponge.

 

Här är testets bästa sminksvampar:

Bäst i test

BeautyBlender orginal

 

Orginalet från BeautyBlender. Bäst i test vinnare hos oss!
Orginalet från BeautyBlender. Bäst i test vinnare hos oss!

 

Varför kommer du att gilla den? Flawless finish och en exakt precision är vad du får med den klassiska Orginal BeautyBlender. Vi älskar toppen på svampen som låter dig komma åt i svåråtkomliga områden. Tätheten och “studsningen” är helt rätt. Du kan använda den helt torr men vi tycker att den fungerar bäst när den är lite fuktig. Svampen växer något när den är våt. När du använder en foundation, lägg några klick på handen och använd sedan svampen som en pensel. Sminksvampen är tillverkad av ett latexfritt material som kallas hydrofilt skum som förhindrar att den absorberar för mycket. Den ursprungliga färgen är ljusrosa, men idag finns BeautyBlendern i en rad olika nyanser. Sminksvampen har fått tusentals positiva recensioner på nätet. Man kan använda svampen mycket och länge då den är av hög kvalité.

Fördelar: Perfekt för svåråtkomliga områden och med en perfekt finish! Suger inte upp för mycket av sminket.

Nackdelar: Den är inte den billigaste svampen på marknaden och det finns gott om falska BeautyBlenders på nätet, så var uppmärksam när du beställer.

 

Den bästa budgetsvampen

Real Techniques Miracle Complexion Sponge

Bästa budgetvalet är denna sminksvamp från Real Techniques!
Bästa budgetvalet är denna sminksvamp från Real Techniques!

 

Varför kommer du att älska denna sminksvamp? Denna svamp har ungefär samma egenskaper som BeautyBlender, dock har den ett betydligt billigare pris vilket gör Real Techniques Miracle Complexion Sponge till ett utmärkt alternativ! Med en liknande spets i ena änden kan du nå alla vinklar och vrår och med en platt kant på den andra sidan fungerar kräm kontureringen som en dröm! Den stora skillnaden är skummets egenskaper. Miracle Complexion sponge har inte riktigt den “studsen” som orginalet BeautyBlender. Polyuretanskummet är också latexfritt. Denna svamp klarar inte allt för många tvättar innan den börjar att brytas ned. Oavsett så är det här ett bra budgetval!

Fördelar: Ett bra pris för god kvalité gör denna svamp till ett utmärkt alternativ!

Nackdelar: Inte det där riktiga “studsande” materialet som BeautyBlenderns.

 

Den bästa silikonsvampen

IDUN Minerals Dual Sponge

Dual Primer & Blotting Sponge ett perfekt touch-up-verktyg för dig med oljig hy!

En underbar silikon svamp där fördelen är att inget smink absorberas i skum, den är också otroligt lätt att tvätta i vasken och har inga små sprickor där bakterier kan gömma sig.

IDUN Minerals Primer & Blotting Dual Sponge är ett multifunktionellt verktyg med en 2-i-1 lösning för applicering av primer och blotting under dagen.

Silikonsidan är perfekt för applicering av primer och blottingsidan använder du för att ta bort överskott av olja under dagen. Badda svampen lätt på huden där du blivit extra oljig för att suga upp och matta ned.

Fördelar: Sparar på sminket då den inte absorberar som den vanliga BeautyBlendern samt att det är mindre risk för bakterier.

Nackdelar: Det kräver att man får lära sig en ny speciell teknik för att få perfekt finish.

 

Den bästa sminksvampen när du har bråttom

Make Up Store Fingersponge 12-pack

Foundation svamp för applicering av krämiga produkter.

Make Up Store Fingersponge är ett geni-verktyg som kombinerar en felfri finish med lätthet och snabbhet. Första gången du använder dem så kanske du känner dig lite dum, Make Up Store Fingersponge är tillverkade så att du trär på svamparna på fingrarna och bär en, två eller tre åt gången. När vi först testade fingersvamparna hade vi en på varje pekfinger, vi såg ut som häxor med långa svarta naglar, hahaha. Vi var tvungna att träna tekniken först men efter en tid så kunde vi applicera foundation, bb cream eller något annat flytande smink som en dans! Den här idén med fingertopp svamp kom från Emmy prisbelönta makeup artisten Eva Jane Bunkley.

Fördelar: Det går faktiskt snabbare att applicera sminket, en positiv överraskning!

Nackdelar: Det kan ta tid att vänja sig och hitta den perfekta tekniken. Prismässigt så är den helt klart överkomlig.

Vanliga frågor och svar

Vad är en sminksvamp?

En sminksvamp är en sminkprodukt som används för att applicera smink. Oftast är den formad som en droppe men det finns även flera andra varianter och storlekar.

Varför finns en sminksvamp i flera olika storlekar?

Det är för att man kan använda sminksvampen på flera ställen i ansiktet. Mindre sminksvampar kommer åt bättre där större sminksvampar inte når fram lika bra. Man kan också få olika resultat pga. storleken på sminksvampen.

Materialet är mjukt och påminner om skumgummi.

Det går bra att applicera flera olika sminksorter som tex. BB-cream, foundation, mineralmakeup, puder, rouge etc.

Hur rengör man en sminksvamp?

Det bästa är om sminksvampen rengörs efter varje användning. Det finns olika rengöringsmedel för sminksvampar, men vanlig tvål fungerar också bra!

Tvätta din smutsiga sminksvamp under varmt rinnande vatten och genom att pressa svampen mellan fingrarna och handflatan kan du skölja bort överflödigt smink. Blötlägg din tvål och gnid den i dina händer tills den ger ett litet skum. Gnid din sminksvamp längs tvålen, var noga med att tvätta hela svampen. Krama sminksvampen för att säkerställa att tvålen effektivt har gått igenom varje eventuell liten spricka. Krama och skölj tills svampen är ren. Lägg den för att torka.

Vad kostar en sminksvamp?

Du kan säkert få tag i en billig sminksvamp för bara låt oss säga 30 kr. Men sedan finns det ju BeautyBlendern som kostar lite mer.

 

En magisk sminksvamp:

 

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

3 Replies to “Bästa sminksvampen 2019 – få flawless finish!”

  1. Ja, det finns en mängd olika sminksvampar, tyvärr har jag upptäckt fler och fler kopior på marknaden, men, men det bästa är nog att beställa från någon känd websida som tex. lyko, de verkar ha ett bra sortiment av sminksvampar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.