Bästa ögonprimern 2019 – en bra bas för dina ögon! 5/5 (2)

Det finns de som tycker att en ögonprimer är onödigt och en del som tycker att det verkligen är nödvändigt. Jag tillhör nog det sistnämnda.

Ansikts primer är en sak, men en ögonskuggsprimer är en helt annan.

Att lägga en ögonskuggsprimer är ett viktigt första steg i att framhäva dina ögon. Dina ögonlock är det minsta utrymmet som du kan lägga ditt smink på, så tänk på det: dina ögonlock är små utrymmen med super tunn hud, vilket är anledningen till att de flesta av oss har oljiga ögonlock.

Olja är makeupens fiende, för att bryta ner även de mest hardcore, vattenfasta, slitstarka grejerna, så behöver vi en produkt som kan kontrollera oljan under hela dagen, vilket är en av primerns största jobb. Ögonprimers är perfekta för att utjämna huden, få bort missfärgningar och att göra dina lock till den perfekta basen för smink appliceringen.

Min uppfattning är att om du vill att dina ögon ska ses och beundras, så måste du ha en bra ögonprimer. Du vill väl att din ögonskugga ska vara över hela dagen?

 

Här nedan följer mina bästa tips på bra ögonprimers:

 

Ögonprimer bäst i test

Stay Put Eye Prime, Youngblood Ögonprimer

En liten magisk ask med den perfekta basen för din ögonskugga. Denna ögonprimer är en av Youngbloods topprodukter. Utöver dess utjämnade effekt gör det att både ögonskuggans och eyelinern sitter hela dagen utan att glida in i veck och fina små linjer. Den framhäver också ögonskuggans korrekta färg och lyster.

 

 

Bästa krämiga ögonprimern

Make Up Store Eye Base Primer Clear

En krämig ögonprimer som ger intensitet till din ögonskugga för intensiva. Ger en perfekt jämn bas och håller ögonskuggan på plats hela dagen.

 

 

Bästa avancerade ögonprimern

Elizabeth Arden Advanced Ögonprimer

Advanced Eye-Fix Primer från Elizabeth Arden är en primer specifikt anpassat för dina ögon. Fixerar ögonmakeupen och gör att den sitter längre.

Användning:
Appliceras på rengjorda ögonlock från franskant till ögonbryn. Låt torka i cirka 1 minut och applicera därefter ögonmakeupen.

 

 

Bästa ögonprimer från thebalm

Put A Lid On It, the Balm Ögonprimer

Säkra din ögonmakeup med theBalms Put A Lid On It, en fantastisk ögonprimer som ger hållbara ögonskuggor ut över det vanliga. Den effektiva formulan torkar snabbt och låter dina ögon gnistra likt en stjärna hela dagen.

Vanliga frågor och svar

Vad är en ögonprimer?

Ögonprimer fungerar som en bra bas. Främsta uppgiften är att jämna ut ögonlocken och bekämpa oljiga ögonlock..

Vad ska man tänka på innan man köper en ögonprimer?

Tänk på vad du vill uppnå med primern. Om du t.ex sminkar dina ögon varje dag ska du välja en som är skonsam för dina ögonlock och som återfuktar mycket. Primern har den effekten att den förhindrar sminket från att lägga sig i porer och linjer.

Sedan ska du också ta hänsyn till priset, du kanske inte har den bästa ekonomin så då får du välja ett billigare alternativ, det är inte alls säkert att det är sämre för det.

Hur använder man en ögonprimer?

Det finns egentligen bara 3 st. alternativ och det är att använda fingrarna, en sminksvamp, eller en sminkborste.

Behöver man verkligen använda primer?

Det är upp till dig, hur du vill ha det. En del tycker inte det är alls nödvändigt medans andra inte kan vara utan den. Min erfarenhet är att resultatet brukar bli bättre med primer än utan.

Hur länge ska primern torka innan man börjar applicera ögonskugga?

Primern brukar torka väldigt fort, så du kan applicera ögonskuggan nästan direkt efter. När du ser att primern har torkat är det dags att lägga ett lager ögonskugga.

Vad kostar en ögonprimer?

Du kan säkert få tag i en ögonprimer för bara så lite som en 50-lapp, men det finns även dyrare varianter som kostar upp emot 300 kr..

Det viktiga är att du hittar en primer som passar dig och din hy, välj en mindre flaska om du bara ska testa dig fram.

 

 

Här kan du se hur du applicerar en ögonprimer på bästa sätt:

 

 

 

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

One Reply to “Bästa ögonprimern 2019 – en bra bas för dina ögon!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.