Hur använder man en sminksvamp? 4.25/5 (4)

De flesta av er har säkert sett en av dessa färgade, äggformade sminkapplikatorer och undrat: “Vad i hela friden ska jag göra med den här?” Men vi vågar gissa att de flesta av er antagligen redan har några i er sminkväska redan. Medans sminkborsten alltid varit ett av våra viktigaste verktyg så har på senare tid sminksvampen blivit allt mer populär.

Det var ett tag sedan orginalet BeautyBlender kom in på den svenska marknaden!

BeautyBlender är den populära makeupsvampen som togs fram redan 2003 av Rea Ann Silva – makeupartist från Hollywood. Med en beautyblender får du en fantastisk finish på din makeup då den helt saknar kanter och därmed inte ger några synliga linjer eller streck. Svampen finns i flera färger och serien har även kompletterats med en mattande makeupsvamp – Blotterazzi som reducerar glans och överflödigt sebum i ansiktet utan att förstöra din makeup.

Produkterna är fria från latex och lukt och är inte allergiframkallande.

Här är en video som visar hur man använder Blotterazzi från BeautyBlender.

Användning av sminksvamp
– Storlek och form har betydelse

Storlek och form på sminksvampar varierar beroende på vad de används för. Större, avrundade svampar som NYX Flawless Finish Blending Sponge används för applicering av tonad fuktkräm, BB eller CC-kräm. Mindre sminksvampar används vanligtvis för ögonområdet och för att dölja fläckar.

Hur man använder sminksvampen

Steg 1. Innan du börjar applicera ditt smink, skölj sminksvampen tills den är jätte våt och kläm sedan ur vattnet.

Steg 2. Häll en liten mängd flytande foundation på din hand, doppa den avrundade änden på din svamp i foundationen och börja applicera på ditt ansikte, gnugga inte, istället kan du försiktigt dutta med sminksvampen på området tills din foundation är helt blandad. Använd samma duttande teknik när du applicerar concealer under dina ögon och rouge till dina kinder. Du kan också använda din svamp för att blanda contour och highlighter.

Här är en liten video på tips och tricks på hur du använder din sminksvamp:

Så håller du din sminksvamp ren
Det finns speciella rengöringsmedel skapade för sminksvampar, men mild tvål kommer också att fungera bra! Skölj din sminksvamp under varmt vatten medan du lägger några droppar tvål (eller till och med babyshampo) och massera ut fläckarna. Rulla svampen på en ren handduk för att ta bort eventuell fukt och lägg den platt på handduken och låt den torka. Gör det här en gång i veckan och var noga med att ersätta din sminksvamp då och då beroende på användningsfrekvens).

 

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

7 Replies to “Hur använder man en sminksvamp?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.