Billiga sminksvampar från hm och kicks 4.4/5 (5)

Är det dags att köpa en ny sminksvamp? Det är viktigt att du byter ut din gamla sminksvamp efter ett tag då den kan vara full av bakterier och sminkrester som varken är bra för hyn eller sminkresultatet. Vi tipsar här om billiga sminksvampar från HM och Kicks

Sminksvampar H&M

H&M kan erbjuda flera olika sminksvampar och detta till riktigt billiga priser! Kvalitén kanske inte är den bästa men kan man köpa dem så här pass billigt så kan man byta ut sminksvampen ofta. H&M har sminksvampar som man kan köpa styckvis eller i flerpack, det paket med flest sminksvampar är på 8-pack och kostar endast 29,90 kr. se här!

H&M har också en 5-pack i fin förpackning för endast 99 kr.

H&M har också en kul liten sminksvamp med utseende som en pumpa. Makeup-svamp för applicering av ansiktskräm, flytande makeup-bas eller foundation.

LIMITED EDITION. En julgranskula i transparent plast med sidenrosett innehållande en makeup-svamp för applicering av makeup-bas och foundation i flytande form.

Sminksvampar Kicks

Kicks har ett riktigt stort sortiment av sminksvampar, där den billigaste är en 8-pack, Flerpack engångsbitar. Tillverkat av latexbaserat material som är mjukt och följsamt.

Kicks har de populära sminksvamparna från BeautyBlender i sitt sortiment, även sminksvampar från Real Techniques och Konjak Sponge förekommer.

Även Kicks har en limited edition sminksvamp som kommer ut lagom till jul, förpackad i en läcker julkula. Pynta granen eller ge bort som gåva till någon du tycker om.

Den här fastnade jag för, Blending sponge pink marble. Svamp tillverkad av latexfritt material som för bästa resultat används lätt fuktat. Passar alla typer av formuleringar; vätska, kräm, puder, lösa eller fasta.

 

Vanliga frågor och svar

Vad är en sminksvamp?

En sminksvamp är en sminkprodukt som används för att applicera smink. Oftast är den formad som en droppe men det finns även flera andra varianter och storlekar.

Varför finns en sminksvamp i flera olika storlekar?

Det är för att man kan använda sminksvampen på flera ställen i ansiktet. Mindre sminksvampar kommer åt bättre där större sminksvampar inte når fram lika bra. Man kan också få olika resultat pga. storleken på sminksvampen.

Materialet är mjukt och påminner om skumgummi.

Det går bra att applicera flera olika sminksorter som tex. BB-cream, foundation, mineralmakeup, puder, rouge etc.

Hur rengör man en sminksvamp?

Det bästa är om sminksvampen rengörs efter varje användning. Det finns olika rengöringsmedel för sminksvampar, men vanlig tvål fungerar också bra!

Tvätta din smutsiga sminksvamp under varmt rinnande vatten och genom att pressa svampen mellan fingrarna och handflatan kan du skölja bort överflödigt smink. Blötlägg din tvål och gnid den i dina händer tills den ger ett litet skum. Gnid din sminksvamp längs tvålen, var noga med att tvätta hela svampen. Krama sminksvampen för att säkerställa att tvålen effektivt har gått igenom varje eventuell liten spricka. Krama och skölj tills svampen är ren. Lägg den för att torka.

Vad kostar en sminksvamp?

Du kan säkert få tag i en billig sminksvamp för bara låt oss säga 30 kr. Men sedan finns det ju BeautyBlendern som kostar lite mer.

 

 

En video på billig sminksvamp från Rusta:

 

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

2 Replies to “Billiga sminksvampar från hm och kicks”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.