Bästa rougeborsten 2019 – vi har testat! 4.83/5 (6)

För att få till ditt bästa utseende så måste du ha bra sminkverktyg. Du skulle inte fixa en motor på en bil utan en verktygslåda, så varför skulle det gå att fixa sminkningen utan en bra uppsättning sminkborstar?

Det är därför vi idag ger dig förslag på de bästa borstarna som finns där ute som är speciellt utformade för att ge dig den perfekta rodnaden. Rouge är din vän när det gäller att ge ditt ansikte mer liv och dimension. Så få till en perfekt rosig hudfärg med hjälp av dessa magnifika rougeborstar.

 

 

Rougeborste bäst i test

Morris & Luca Angled Blush Brush

En snedställd rougeborste för oöverträffad applicering av rouge. Den vinklade formen gör att borsten passar perfekt i konturerna av ditt ansikte och är idealisk för contouring och shading. Fastheten i borsten gör att du kan bygga upp färg gradvis, för naturlig eller intensiv glöd. Tack vare att borstens strån är så mjuka får du enkelt ett mycket jämnt resultat och en snygg finish. En favorit för dig som använder högpigmenterade rouge!

 

Rougeborste bästa budgetval

LOréal Paris
Infaillible Brushes Blush Brush

Definiera dina kinder med en mjuk och precis rougeborste. Applicera på kinderna och tona ut för ett naturligt resultat.

 

 

Bästa billiga rougeborsten från Åhlens

Rougeborste Åhlens

En mjuk snedklippt borste som ger en snabb och jämn applicering av rouge. De mjuka borsten ger en naturlig finish över kindbenen. Med syntethår av taklonfiber.

Vanliga frågor och svar

Vad är en rougeborste?

En rougeborste är en sminkborste som man använder för att applicera puderrouge. Rouge går oftast i röda, rosa, orangea och bruna nyanser, och man kan lägga det på kindens högsta punkt för att få lite rundare kinder och se piggare ut, eller så kan man dra ut rouget mot tinningarna för att framhäva kindbenen.

Vad är en rougeborste gjord av?

Oftast är håren på rougeborsten naturligt hår eller så är det av syntetiskt hår. Men det kan även förekomma andra former av konstgjorda hår. Rougeborste med naturligt hår innebär att håren kommer från ett djur och många tycker att borsten håller längre om den är av naturligt hår, men jag vet inte om det är en myt eller ej. Rougeborstar av syntetiskt hår är mer hygieniska och lättare att göra rena.

En del tycker att kvalitén är sämre på syntetiska borstar, men det är nog inte heller helt sant, jag tror att folk luras av priset och tror att ju dyrare en sminkborste är ju bättre är den. Jag föredrar syntetiska borstar måste jag säga, dels är de billigare, lättare att rengöra och man slipper att fundera på om djuren har farit illa.

Hur förvarar man sina rougeborstar på bästa sätt?

Du kan köpa Paris Berlin Brush Drying Stand som är ett stilrent & praktiskt torkställ för sminkborstar! Gjord av hållbar akryl för lätt rengöring. Torkstället kan du enkelt ta isär då den blir platt, för att ta med den på resan.

eller…

Köp ett set med rougeborstar och använd det förvarings fodral som ev. medföljer. Du kan också köpa dessa fodral i de flesta skönhetsbutiker. Leta efter ett fodral med separata fack för varje borste.

Kan rougeborstar orsaka hudirritation?

​Ja, tyvärr är det så att det kan samlas smuts, damm, bakterier, och olja på dina sminkborstar om du inte har rengjort dem väl. Alla är vi olika och en del personer har väldigt känslig hy, så det vill inte till mycket förrän det kan bli hudproblem.

Rengör din rougeborstar minst en gång i veckan så minskar du risken för att få problem med din hy.

 

Är du nybörjare med rouge – se då denna video:

 

 

 

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

2 Replies to “Bästa rougeborsten 2019 – vi har testat!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.