Bästa puderborsten 2019 – få ett jämnt och matt resultat! 4.67/5 (3)

Idag ska vi titta lite närmare på puderborsten. En puderborste är en lite större och fluffigare sminkborste som du använder för att lägga puder på ditt ansikte. Puderborsten ser till så att du får ett jämnt och matt resultat som varar hela dagen. Du kan även använde puderborsten för att applicera bronzer eller solpuder så att du ser lite brunare ut.

 

Vi har som vanligt valt ut 10 st. puderborstar som vi tyckte verkade bäst och som hade ett rimligt pris. Till slut gallrade vi ut dessa som blev bäst i test:

 

Puderborste bäst i test

Arched Powder Brush Real Techniques

Arched Powder Brush är en puderborste som sveper perfekt över ansiktet för ett felfritt resultat med applicering av pressat eller löst puder. Bold Metals är en lyxig kollektion makeup-borstar av hög kvalitet. De mjuka borstarna är gjorda av taklon och har ett avsmalnat skaft för ultimat applicering. Serien har ett färgsystem som gör det enkelt att se borstarnas användningsområde.

 

 

Bästa veganska puderborsten

Avalea Puderborste

Den silkeslena puderborsten är det viktigaste verktyget för en jämn applicering av såväl lösa som pressade puder och bronzer. Svep den supermjuka borsten över ansiktet eller kroppen för en jämn finish. Handtaget är utformat för ultimat grepp och kontroll. Puderborsten är cruelty free, vegansk och ger ett perfekt resultat varje gång

 

 

Bästa puderborsten från Real Techniques

Powder Brush

En puderborste med superlyxig taklonborst som är idealisk till att jämnt applicera puder och mineralfoundation med mjuka, professionella HD-resultat även i starka ljus. Detta material är hygieniskt, enkelt att rengöra och det lossnar inte hår från borsten.

 

 

Tips – så applicerar du:

Dutta puderborsten lite lätt i pudret, se till så att det inte blir för mycket puder. Sedan kan du med lätta drag börja applicera pudret nära halsen och sedan arbetar du dig uppåt med cirkulerande rörelser.

 

Vanliga frågor och svar

Vad är en puderborste gjord av?

Oftast är håren på puderborsten av syntetiskt hår då den absorberar mindre och det är bra när man använder puder. Men det kan även förekomma andra former av konstgjorda hår. Puderborste med naturligt hår innebär att håren kommer från ett djur och många tycker att borsten håller längre om den är av naturligt hår, men jag vet inte om det är en myt eller ej. Borstar av syntetiskt hår är mer hygieniska och lättare att göra rena.

En del tycker att kvalitén är sämre på syntetiska borstar, men det är nog inte heller helt sant, jag tror att folk luras av priset och tror att ju dyrare en sminkborste är ju bättre är den. Jag föredrar syntetiska borstar måste jag säga, dels är de billigare, lättare att rengöra och man slipper att fundera på om djuren har farit illa.

Hur förvarar man sina puderborstar på bästa sätt?

Du kan köpa Paris Berlin Brush Drying Stand som är ett stilrent & praktiskt torkställ för sminkborstar! Gjord av hållbar akryl för lätt rengöring. Torkstället kan du enkelt ta isär då den blir platt, för att ta med den på resan.

eller…

Köp ett set med sminkborstar och använd det förvarings fodral som ev. medföljer. Du kan också köpa dessa fodral i de flesta skönhetsbutiker. Leta efter ett fodral med separata fack för varje borste.

Kan puderborste orsaka hudirritation?

​Ja, tyvärr är det så att det kan samlas smuts, damm, bakterier, och olja på dina sminkborstar om du inte har rengjort dem väl. Alla är vi olika och en del personer har väldigt känslig hy, så det vill inte till mycket förrän det kan bli hudproblem.

Rengör din sminkborstar minst en gång i veckan så minskar du risken för att få problem med din hy.

 

 

Till sist en användbar youtube video:

 

 

 

 

 

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.