Bästa highlighter borsten 2019 – när du vill få ett perfekt resultat! 4.33/5 (6)

När du har hittat rätt highlighter nyans för din hudton är hälften vunnet , men för att sminkningen ska fungera hundra procentigt måste du ha en bra highlighter borste.

Precis som med resten av sminkverktygen så märker du skillnad när du använder rätt verktyg. Detta gäller också när du ska välja rätt highlighterborste. När du har hittat rätt borste kan du vara säker på att du alltid kommer att ha en professionell och trovärdig finish.

Lita på oss – borstarna nedan kommer att göra så att din highlighter lyser så pass mycket att andra kommer att behöva ha solglasögon. Vi har gått igenom det bästa av de bästa och hittat de highlighterborstar som du behöver lägga till i din skönhetsverktygslåda.

 

Highlighterborste bäst i test

Sigma Beauty Brushes F35 – Tapered Highlight Brush

Denna ljuvligt mjuka borste är perfekt formad för att du enkelt ska kunna highlighta ditt ansikte! Sigma Beauty erbjuder sminkborstar av hög kvalitet så att du ska kunna uppnå professionella resultat hemma.

Använd denna borste för att applicera highlighter på till exempel kindben, panna, näsa och inre ögonvrån.

 

 

Bästa budgetval

Highlighter brush, e.l.f.

En smidig, avsmalnande borste, utformad för att ge noggrann precision på kinder och pannben, för att uppnå en strobing effekt. De mjuka håren ger en jämn applicering för en perfekt finish.

 

 

Billigaste highlighterborsten från Lyko

En tunn mjuk borste för highlighter eller mycket definierad contouring. Väldigt bra pris på denna highlighterborste!

Vanliga frågor och svar

Vad är en highlighter borste gjord av?

Oftast är håren på sminkborsten naturligt hår eller så är det av syntetiskt hår. Men det kan även förekomma andra former av konstgjorda hår. Sminkborste med naturligt hår innebär att håren kommer från ett djur och många tycker att borsten håller längre om den är av naturligt hår, men jag vet inte om det är en myt eller ej. Borstar av syntetiskt hår är mer hygieniska och lättare att göra rena.

En del tycker att kvalitén är sämre på syntetiska borstar, men det är nog inte heller helt sant, jag tror att folk luras av priset och tror att ju dyrare en sminkborste är ju bättre är den. Jag föredrar syntetiska borstar måste jag säga, dels är de billigare, lättare att rengöra och man slipper att fundera på om djuren har farit illa.

Hur förvarar man sina highlighterborstar på bästa sätt?

Du kan köpa Paris Berlin Brush Drying Stand som är ett stilrent & praktiskt torkställ för sminkborstar! Gjord av hållbar akryl för lätt rengöring. Torkstället kan du enkelt ta isär då den blir platt, för att ta med den på resan.

eller…

Köp ett set med sminkborstar och använd det förvarings fodral som ev. medföljer. Du kan också köpa dessa fodral i de flesta skönhetsbutiker. Leta efter ett fodral med separata fack för varje borste.

Kan sminkborstar orsaka hudirritation?

​Ja, tyvärr är det så att det kan samlas smuts, damm, bakterier, och olja på dina sminkborstar om du inte har rengjort dem väl. Alla är vi olika och en del personer har väldigt känslig hy, så det vill inte till mycket förrän det kan bli hudproblem.

Rengör din sminkborstar minst en gång i veckan så minskar du risken för att få problem med din hy.

 

Här är en video med fler tips på bra highlighterborstar:

 

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

9 Replies to “Bästa highlighter borsten 2019 – när du vill få ett perfekt resultat!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.