Bästa foundation borsten 2019 – Skapa en jämn och felfri bas 4.5/5 (12)

Efter att ha tipsat om den bästa rougeborsten så ska vi idag tipsa om den bästa foundationborsten.

Om du tidigare har ägt en foundationborste så vet du att de används för att applicera flytande foundation. En foundationborste är oftast platt och har lite hårdare strån. Med en bra foundationborste blir smink appliceringen enkel och det skapar en bra felfri bas.

Eftersom borsten har korta strån kan du komma åt på de mest svåråtkomliga områden som t.ex. runt näsan, runt ögonen etc. Det är bra att välja en foundationborste med syntetiska strån då den absorberar mindre och det är bra när man använder en flytande foundation.

 

Foundationborste bäst i test

Real Techniques Foundation Brush

Foundationborste med superlyxig taklonborst som är perfekt till att jämnt applicera foundation med mjuka, professionella HD-resultat även i starka ljus. Längd 15,5 cm. Aluminiumhandtag & Taklon, som är ett mycket fint nylonmaterial, liknande naturborst. Detta material är hygieniskt, enkelt att rengöra och det släpper inte hår.

 

 

 

Bästa mineral foundationborste

IsaDora
Mineral Foundation Kabuki Brush

 

Mycket tät rundslipad borste med kort handtag för extra bra grepp.

 

Bästa budgetval

e.l.f. Pointed Foundation Brush

Få det perfekta ansiktet med Pointed Foundation Brush. Den här taklonborsten har ett spetsigt borsthuvud, för exakt applicering och ett felftitt resultat i ett enda jämnt drag. Perfekt för att dölja, ljusa upp och framhäva konturerna. Idealisk för användning med flytande foundation, kräm- eller puderfoundation. Kan användas med både våta och torra produkter. Bli en professionell makeupartist och skapa felfria lookar med denna foundationborste!

 

Tips – så applicerar du på bästa sätt:

När du applicerar foundation med en foundationborste så ska du inte dra foundationen längst med ansiktet för då kan det bli en ojämn look. Du bör istället dutta foundationen för att få en mer naturlig och jämn bas.

 

Vanliga frågor och svar

Vad är en foundationborste gjord av?

Oftast är håren på foundationborsten av syntetiskt hår då den absorberar mindre och det är bra när man använder en flytande foundation. Men det kan även förekomma andra former av konstgjorda hår. Foundationsborstar med naturligt hår innebär att håren kommer från ett djur och många tycker att borsten håller längre om den är av naturligt hår, men jag vet inte om det är en myt eller ej. Borstar av syntetiskt hår är mer hygieniska och lättare att göra rena.

En del tycker att kvalitén är sämre på syntetiska borstar, men det är nog inte heller helt sant, jag tror att folk luras av priset och tror att ju dyrare en sminkborste är ju bättre är den. Jag föredrar syntetiska borstar måste jag säga, dels är de billigare, lättare att rengöra och man slipper att fundera på om djuren har farit illa.

Hur förvarar man sina foundationsborstar på bästa sätt?

Du kan köpa Paris Berlin Brush Drying Stand som är ett stilrent & praktiskt torkställ för sminkborstar! Gjord av hållbar akryl för lätt rengöring. Torkstället kan du enkelt ta isär då den blir platt, för att ta med den på resan.

eller…

Köp ett set med sminkborstar och använd det förvarings fodral som ev. medföljer. Du kan också köpa dessa fodral i de flesta skönhetsbutiker. Leta efter ett fodral med separata fack för varje borste.

Kan foundationborstar orsaka hudirritation?

​Ja, tyvärr är det så att det kan samlas smuts, damm, bakterier, och olja på dina sminkborstar om du inte har rengjort dem väl. Alla är vi olika och en del personer har väldigt känslig hy, så det vill inte till mycket förrän det kan bli hudproblem.

Rengör din sminkborstar minst en gång i veckan så minskar du risken för att få problem med din hy.

 

Här är en användbar youtube video:

Betygsätt detta inlägg!

You Might Also Like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.